Första Veckan i Quito

Vi heter Sahra och Malin och kommer göra praktik i Quito under sex månader. En vecka har gått sedan vi landade i Quito och vi trivs redan jättebra i staden.

Sahra är 24 år och kommer från Småland och Somalia. Hon har en kandidat i Utvecklingsstudier från Lunds Universitet och en master i Global hälsa från Karolinska Institutet.

Malin är 28 år och kommer från Örebro. Hon har en kandidat i Globala Utvecklingsstudier från Göteborgs Universitet.

Vi har båda rest mycket i Latinamerika tidigare och är framförallt intresserade av frågor rörande mänskliga rättigheter, hälsa, miljö och hållbar utveckling.

 

 

Basilikan i Quito, dag 1

Under första veckan har vi försökt lära känna staden, vänja oss vid språket, testat på ny mat och acklimatiserat oss till höjden, då staden ligger på ca 2850 meter! Det är lätt att glömma bort att en befinner sig på hög höjd och dessutom mitt på ekvatorn, så vi råkade såklart bränna oss första dagen.

Utsikten över södra Quito från Itchimbía parken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Första helgen åkte vi till den välkända hantverksmarknaden i Otavalo, som ligger ca 2 timmar norr om Quito. Där kan du hitta allt från fantastiskt färgade textilier och kläder till smycken och typisk ecuadoriansk mat. Vi kunde inte bestämma oss så vi tog lite av allt.

Llapingachos, bólas de verde, sallad och rödbetor. Efter denna lilla förrätt åt vi en helstekt Tilapia med potatis och canchitas.

Inläggsförfattare: Praktikant Latinamerika

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *